Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 205

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 205 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 205

Bilim dilinin de anlaşılır öz bir Türkçe olmasını sağlamak.
Böylelikle Türkçeyi bilim dili hâline getirmektir.

Üçgenler, günlük hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkar ve değişik meslek gruplarında da kullanılır. Sıvacılık, döşeme ve duvar kaplamacılığı, beton ve betonarme kalıpçılığı, fotoğrafçılık, mermercilik ve süsleme taşçılığı, plastik işlemeciliği ve doğramacılığı, ahşap karoserciliği, avize imalatçılığı, tekne üretimi, reklam tabelalarının üretimi, bayan ve erkek terziliği, cam işlemeciliği (Finisaj), seramik ve çinicilik, serigrafi, trikotajcılık, diş protezciliği, halıcılık, sayacılık, ayakkabıcılık, dericilik, iç ve dış giyim, taşçılık, duvarcılık gibi birçok değişik alanda kullanılmaktadır.

Kültür ve medeniyetimizde geometrinin tarihsel gelişim sürecine Atatürk’ün dışında pek çok bilim insanının katkısı vardır. Bunların ikisinden kısaca bahsedeceğiz.

Sâbit Bin Kurrâ
Sabit bin Kurrâ varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Matematik alanında eğitim almak için Bağdat’a gitti. Orada astronomi, matematik, tıp, felsefe ve astroloji gibi alanlarda eğitim gördü.

Yaşadığı dönemin en büyük matematikçilerinden biri olark kabul edilen Sabit bin Kurrâ, matematik alanında Öklid,
Arşimet, Apollonius gibi birçok Antik Yunan matematikçinin çalışmalarını tercüme etti ya da yeniden düzenledi. Ayrıca Batlamyus’un “Almagest” eseri üzerine de bir yorum yazdı.

Sabit bin Kurrâ’nın matematiksel zekâsını gösterdiği bir diğer alan ise Öklid’in beşinci postulatını kanıtlamak üzerinedir. Bu problemi iki yazısında inceledi: Maqâla ff Burhan al-Musâdara al-Mashüra min UqlTdis (Öklid’in Meşhur Postulatının Kanıtı) ve Maqâla ff anna al-khattayn Idhâ Ukhrijâ ‘alâ Zâvviyatayn Aqal min öâ’imatayn lltaqayâ (İki Dik Açıdan Daha Az Açıyla Çizilen İki Doğru Parçasının Kesişmesi). Problemi iki biçimde ele alan Sabit bin Kurrâ ilkinde, iki doğru parçasını kesen üçüncü doğru parçası modeliyle ilgili bazı belirlemelerde bulundu. İkinci olarak ele alışında ise Öklid’in geometrideki hareket kullanımını yasaklayan yaklaşımını eleştirerek “hareket” kavramı üzerinde durdu. Sabit bin Kurrâ’nın bu sonuçları daha sonraları İbn-ül Heysem, Ömer Hayyam ve Nasiruddin Tûsî gibi bilim insanları tarafından geliştirildi ve nihayetinde Öklid dışı geometrinin keşfini mümkün kıldı.
Sabit bin Kurrâ; astronomi, matematik ve diğer alanlar ü zerinde toplam 150’ye yakın eser yazmayı başarabilmiştir. Ancak bu çalışmaların çoğu ne yazık ki günümüze kadar ulaşamamıştır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 205 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!