Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 266

“7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 266 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 266

ATATÜRK’ÜN MATEMATİK ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Atatürk; Türk tarihi içinde eşsiz bir kişi, Türk Bağımsızlık Savaşının önderi, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk çağdaşlaşma hareketinin lideridir. Askerliği, devlet adamlığı, inkılâpçılığı yanında düşünce bakımından da seçkin bir fikir adamıdır. Döneminde, kültür ve fikir meseleleriyle sadece ilgilenmekle kalmamış, hemen her zaman bu faaliyetlerin içinde bulunup bunlara öncülük etmiştir.

Dille matematiksel kültür arasında sıkı bir ilişki vardır. Mustafa Kemal de bu fikri benimseyerek ölümünden bir buçuk yıl kadar önce, 3. Türk Dil Kurultayı’ndan (24-31 Ağustos 1936) hemen sonra 1936-1937 yılının kış aylarında kendi eliyle “Geometri” adlı bir kitap yazmıştır. Bu kitap geometri öğretenlere, konuyla ilgili bilgi edinmek isteyenlere ve konuya dair kitap yazacaklara kılavuzluk etmek için Kültür Bakanlığınca yayınlanmıştır. Bu 44 sayfalık eserde; boyut, uzay, yüzey, düzey, çap, yarıçap, kesek kesit, yay, çember, teğet, açı, açıortay, içters açı, dışters açı, taban, eğik, kırık, çekül, yatay, düşey, yöndeş, konum, üçgen, dörtgen, beşgen, köşegen, eşkenar, ikizkenar, parelelkenar, yamuk, artı, eksi, çarpı, bölü, eşit, toplam, oran, orantı, türev, alan, gerekçe gibi terimler Atatürk tarafından dilimize kazandırılmıştır. Kitaptaki terimler ayrıntılarıyla açıklanmış ve bunlara örnekler verilmiştir. Bilimsel terimlerin Türkçeleştirilmesinde ilk adım, bu geometri kitabıyla atılmıştır. Atatürk; yaşamı, üstün kişiliği ve eserleriyle zamanın akışı içinde her kuşağa rehberlik etmiş ve rehberlik etmeye devam edecektir.

FENER VE KÖPRÜ (MANTIK BULMACASI)

Can, Beyza, Didem ve Şahin gece evlerinin yolunu bulmaya çalışırken bir köprüden geçmek zorunda olduklarını fark ederler. Köprüden geçerken önlerini ellerindeki el feneri ile aydınlatmaları gerekmektedir. Yanlarında bir tane el feneri vardır ve bu fenerin pillerinin toplam 17 dakikalık ömrü kalmıştır. Köprüden aynı anda en çok iki kişi geçebilmektedir; çünkü köprü daha fazla ağırlığı taşıyamamaktadır. Çocuklar köprüyü farklı sürelerde geçebilmektedirler. Köprüyü Can 1 dakikada, Beyza 2 dakikada, Didem 5 dakikada, Şahin ise ancak 10 dakikada geçebilmektedir. İki kişi köprüyü birlikte geçerken hızlı olan çocuk, yavaş olanın hızına ayak uydurmaktadır. Çocuklar köprüyü toplam 17 dakikada geçebilmek için nasıl bir yöntem izlemelidirler?

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 266 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!