Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı 

9.2. KÜMELER

Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası hâline gelen tablet bilgisayarların ayarlar menüsüne girildiğinde, aynı türden ayarların gruplandırılarak farklı başlıklar altında toplandığı görülür. Örneğin ağ ayarları menüsüne girildiğinde burada ağ ile ilgili kablosuz bağlantı ayarları, mobil veri ayarları ve benzeri ayarlar olduğu görülür. Ses ayarları menüsüne girildiğinde ses ile ilgili tüm ayarların burada toplandığı görülür. Yazılımcıların menüleri bu şekilde gruplandırmalarının amacı aranılan ayarlara kolayca ulaşılmasını sağlamak ve tablet bilgisayarların kullanımını bu şekilde kolaylaştırmaktır. Aynı şekilde bir teknoloji marketinde aranılan ürünün kolayca bulunmasını sağlayacak bazı düzenlemelerin olduğu fark edilir. Örneğin bilgisayarla ilgili olan her şeyin bir arada olduğu gibi telefonlar ile ilgili olan her şeyin de bir arada olduğu görülür. Hatta telefonların kendi aralarında marka marka, bilgisayarların da kullanım amaçlarına göre kendi aralarında sınıflandırıldığı görülür.

Günlük hayatta gruplandırma ve sınıflandırma sık sık karşılaşılan hayatı kolaylaştıran iki önemli ögedir. Bu ögeler kümeler konusunun temelini oluşturur

9.2.1.1. Kümeler ile İlgili Temel Kavramlar

Alman matematikçi Georg Cantor (Corc Kantor) (1845-1918) 1878 yılında yayımladığı makalesinde kümeyi, “iyi tanımlanmış birbirinden farklı nesneler topluluğu” şeklinde tanımlamıştır. Bu tanımda bahsedilen “iyi tanımlama” ifadesi ortak özellikleri ile verilen bir kümedeki nesnelerin herkes tarafından aynı şekilde anlaşılması, anlamına gelir. Örneğin Türk alfabesindeki ünlü harfler topluluğu iyi tanımlanmış bir küme belirtir. Çünkü bu tanım herkesin aynı nesneleri düşünmesini sağlar. Türk alfabesindeki bazı ünlü harfler topluluğu ifadesi ise herkesin aklına aynı harfleri getirmeyeceğinden iyi tanımlanmış bir küme belirtmez.
Aşağıdaki topluluklar birer küme belirtir.

a) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeşilay Kulübü öğrencileri.
b) Asal sayılar.
c) Ardahan ilinin ilçeleri.
ç) 1 ile 2 arasındaki gerçek sayılar.

Yukarıda verilen kümelerin bazılarının sayılabilir bazıların sayılamaz çoklukta olduğuna dikkat ettiniz mi?

  • Cevap:

Evet, verilen kümelerin bazıları sayılabilir, bazıları ise sayılamaz çoklukta.

a) Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeşilay Kulübü öğrencileri: Bu küme sayılabilir, çünkü öğrenci sayısı belirlidir ve sayılabilecek kadar azdır.

b) Asal sayılar: Bu küme sayılamaz çoklukta, çünkü sonsuz sayıda asal sayı vardır ve sayılacak kadar az değildir.

c) Ardahan ilinin ilçeleri: Bu küme sayılabilir, çünkü ilçe sayısı belirlidir ve sayılabilecek kadar azdır.

ç) 1 ile 2 arasındaki gerçek sayılar: Bu küme sayılamaz çoklukta, çünkü gerçek sayılar sonsuzdur ve sayılacak kadar az değildir.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!