Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 327

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 327 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 327

5.1.1. Merkezî Eğilim ve Yayılım Ölçülerini Hesaplayarak Yorumlama

Araştırma bir bilgi üretme işidir. Bir araştırma sonucu elde edilecek verilere genellikle dört farklı yoldan ulaşılabilir. Bunlar; yayınlanmış kaynaklar, tasarlanmış bir deneme, anket sonucu ve gözlem sonuçlarının toplanmasıdır. Herhangi bir konuyu araştırmak için gözlemlerden elde edilen, sayısal olan ya da olmayan sonuçlara bilimsel araştırmalarda veri denir. Belirli bir aralıktaki tam sayı değerlerini alan verilere kesikli veriler denir. Kesikli verilere örnek olarak bir sınıftaki öğrenci sayısı, bir ildeki insan sayısı verilebilir. Ölçümle belirtilen ve bir aralıktaki tüm değerleri alabilen verilere sürekli veriler denir. Sürekli verilere örnek olarak bir insanın boyunun uzunluğu, yaşı, kilosu verilebilir.

Bir verinin toplanması, düzenlenmesi, değerlendirilmesi ve değerlendirmelerden sonuçlar çıkarılması gerekir. Verilerin değerlendirilmesi ve değerlendirmelerden sonuçlar çıkarılması için bazı ölçülere ihtiyaç vardır. Bunlar merkezî eğilim ve yayılım ölçüleridir. Bu ölçüler bir veri ile ilgili genellemelere, karşılaştırmalara ve yorumlara olanak sağlar. Biz burada bu ölçülerden bir kısmını inceleyip bunu bir veri ile ilgili elde edilen sonuçların değerlendirilmesinde kullanmaya çalışacağız. Daha önceki yıllarda aritmetik ortalama, ortanca, tepe değer, en büyük değer, en küçük değer ve açıklık kavramlarını görmüştük. Şimdi bu kavramları hatırlayıp örneklerde kullanalım.

87, 75, 20, 30, 65, 65, 100, 90, 80, 70, 70, 60, 60, 75, 75, 75, 25
Yukarıdaki veriler bir sınıftaki 17 öğrencinin matematik dersine ait notlarını göstermektedir. Bu verilere ait, en küçük değer, en büyük değer, açıklık, ortanca (medyan), tepe değer (mod) ve aritmetik ortalamayı bulalım.

Verileri küçükten büyüğe doğru sıralayalım.

Açıklık = En büyük değer – En küçük değer = 100 – 20 = 80 Aritmetik Ortalama

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 327 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!