Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 283

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 283 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 283

Pythagoras (Pisagor)
lonia (İyonya) bölgesinde Samos (Sisam) adasında doğan Pythagoras; matematik, astronomi ve müzik teorisinde önemli gelişmelere katkı sağlamış Yunan filozofudur. Çocukluk yıllarını Samos’ta geçirdi, iyi bir eğitim aldı ve oldukça zengin olan babasının ticaret yapması nedeniyle birçok yere seyahat etti. 20’li yaşlarda Mısır’a gitti. MÖ 525’te Pers Kralı ll.Cambyses Mısır’ı istila etti. Pythagoras esir alındı ve savaş esiri olarak Babil’e götürüldü. Babil o dönemde dünyanın o yöresindeki en kültürlü ve en büyük şehirdi. Babil’de ne kadar kaldığı tam bilinmemektedir. Mezopotamya, o dönemin en büyük matematikçilerini barındırmakla ünlüydü.
Orada Babillilerden aritmetik, müzik ve diğer matematiksel bilimlerde öğrendikleriyle mükemmelliğin zirvesine ulaştı. Pythagoras’un Babil’de ne zaman serbest bırakıldığına dair kesin bir kayıt olmamakla birlikte MÖ 520 civarında Babil’den Samos’a geri döndü.

Bir dik üçgenin kenarları arasında Pythagoras teoremi olarak bilinen a2 +b2 =c2 ilişkisi Mısırlılar, Babilliler ve Çinliler tarafından Pythagoras’un yaşadığı dönemden 1000 yıl öncesinde biliniyor olmasına karşın eşitliği geometrik düşünceyle ilk o kanıtladığı için resmî matematik tarihinde teorem onun adıyla anılmaktadır.

Birdik üçgende dik kenarların uzunluklarının karelerinin toplamı hipotenüsün uzunluğunun karesine eşittir.
Bu eşitlik Pisagor teoremi olarak isimlendirilir ve
a2 = b2 + c2 olarak gösterilir.

Yanda verilen ABC dik üçgeninde
m(Â) = 90°, |BC| = a br, |AB| = c br ve |AC| = b br
olduğuna göre a2 = b2 + c2 olduğunu gösterelim.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 283 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!