Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 158

“6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 158 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 158

Kutucuklardaki cebirse! ifadelere uygun birer sözel durum yazınız.

Kutucuktaki cebirsel ifadede bulunan k harfi, bir havaalanındaki uçakların sayısını temsil etsin. Cebirsel ifadeye uygun sözel durum aşağıdaki gibi olabilir. “Bir havaalanındaki uçakların sayısının 5 katının 20 fazlası”
Kutucuktaki cebirsel ifadede bulunan y harfi, bir sayıyı temsil etsin. Cebirsel ifadeye uygun sözel durum aşağıdaki gibi olabilir.
“Bir sayının 6 eksiğinin çeyreği”
Kutucuktaki cebirsel ifadede bulunan x harfi, bir bahçeye dikilen fidan sayısını temsil etsin. Cebirsel ifadeye uygun sözel durum aşağıdaki gibi olabilir. “Bir bahçeye dikilen fidan sayısının 10 eksiğinin 7 katı”

Cebirsel ifadelerde kullanılan harfler, sayıları temsil eder ve bu harfler, olarak adlandırılır.
En az bir değişken ve işlem içeren ifadelere, cebi; adı verilir. Cebirsel ifadelerde toplama
veya çıkarma işlemiyle ayrılan her bir kısma im, terimlerdeki değişkenin önünde çarpım durumunda bulunan sabit sayıya ;atsay adı verilir. İçinde değişken bulunmayan terimlere adı
verilir. Sabit terim aynı zamanda bir katsayıdır.

7a + 8b – 2 cebirsel ifadesindeki terimleri, sabit terimi ve katsayıları belirleyiniz.

7a + 8b – 2 cebirsel ifadesinde a ve b değişkendir. Cebirsel ifadede “7a”, “+8b” ve 2” olmak üzere üç terim vardır. Cebirsel ifadedeki sabit terim, – 2’dir. Cebirsel ifadedeki katsayılar; 7, 8 ve – 2’dir.

“8c + 4 – 2b” ile “4b + 8c – 2” cebirsel ifadelerinin hangisinde katsayılar; 8, 4, – 2 ve sabit terim +4’tür?

8c + 4 – 2b cebirsel ifadesinde 8c, 4 ve – 2b olmak üzere üç terim vardır. Cebirsel ifadedeki katsayılar 8, 4 ve -2’dir. Sabit terim ise 4’tür.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Ata Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 158 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!