Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 7

“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 7 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 7

Tarih Kutusu

İlk toplumlar, günlük hayatlarında saymaya yönelik ihtiyaçlarını karşılamak için eşleme yöntemini kullanmışlardır. Örneğin çobanlar sürülerindeki hayvanların eksilip eksilmediğini takip etmek için kemiğe kesici aletlerle çeltik çizmişlerdir. Eski Mısırlılar ve Babiller sayıları göstermek, toplama, çıkarma ve çarpma gibi işlemleri yapmak ve nesneleri bu yollarla saymak için farklı semboller üretmişler.

Mezopotamya’da çivi yazısının bulunmasından önce sayılar yerine resimler, çivi yazısı bulunduktan sonra da Babille- rin kullandığı rakamlara benzer rakamlar kullanılmıştır. Tarımın başlaması ve saymaya duyulan ihtiyaçla Iraklı çiftçiler yazılı sayıları keşfetmişlerdir.

Grek Medeniyeti’nde Romalılar Dönemi’nden önce sayılar uzun süre, sayıları ifade etmekte kullanılan kelimelerin baş harfleri ile gösterilmiştir.

Roma sayıları Roma İmparatorluğu zamanında Avrupa’ya yayılmış ve AvrupalIlar 2000 yıl boyunca Romen rakamlarını ve sayma sistemini kullanmışlardır.

Günümüzde kullandığımız onluk sayı sistemi Hint – Arap sayı sistemidir. Onluk sayı sisteminde kullanılan rakamlar Hintlilerden Müslüman Araplara, oradan İslam dininin yaygınlaşmasına paralel olarak önce Kuzey Afrika’ya, ardından Endülüs üzerinden Avrupa’ya ulaşmıştır.

İslam dünyasında sayılar ve sayma yöntemleri ile ilgili gelişmelerde önemli katkısı olan bilginlerden biri de Harran’da yaşamış olan Sâbit İbn Kurrâ’dır (826 – 901). Pozitif gerçek sayılar, integral, sayılar teorisi, trigonometri, astronomi, mekanik ve statik üzerine çalışmalar yapmıştır.

Cebiri geometriye başarıyla uygulayarak Hârezmî’nin geometrik çözümleri ile Eukleides’in (Öklides) teoremleri arasında bağlantı kurmuştur. Sinüs teoremi ile ilgili çalışmalar yürütmüş, bu teoremi astronomiye uygulamıştır. Pisagor teoreminin genel bir ispatını yapmış, “dost sayılar” kuramını ele almış, parabol ve paraboloidler üzerinde yoğun olarak çalışmıştır.

1.1.1 Kritik Düşünme

Bir okulda düzenlenen Matematik Kongresinde 150 delege bulunmaktadır. Delegelerin 10’u organizasyon komitesini oluşturmaktadır.

a. Organizasyon komitesindeki herkes birbiri ile tokalaşırsa kaç farklı tokalaşma gerçekleşir?

  • Cevap: (10/2)= 45

b. 150 delegenin hepsi birbiri ile tokalaşırsa kaç farklı tokalaşma gerçekleşir?

  • Cevap: (150/2) = 11175

1.1.1 Öğrendiğimizi Uygulayalım

1. Yandaki tablo ile 2021 yılında Türkiye’deki sağlık personelinin sayıları gösterilmiştir. Buna göre 2021 yılında Türkiye’deki

a. Ebe veya hemşire sayısı kaçtır?

  • Cevap: 290 350

b. Toplam sağlık personeli sayısı kaçtır?

  • Cevap: 1 251 922

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (2)

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 7 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!