Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı 

Trigonometrinin Avrupa’da duyulup yayılmasında etkili olan isimlerin başında Sabit bin Kurra vardır. “Konikler” kitabı ile Apolonyos’a şerh yazmış. Huneyn bin İshak tarafından Öklid’in “Elementler” adlı eserine yazılan şerhi, ilaveler yaparak düzeltmiştir. Menelaus, Apolonyos, Pisagor, Archimed (Arşimet), Öklid ve Thea- dosus’un (Teodos) eserlerini Arapçaya şerh etmekle geometriye zaman içinde orijinal olan yeni bilgiler kazandırmıştır.

Ebu’l Vefa ise trigonometri çalışmaları dışında, düzgün çok yüzlüler konusuyla da uğraşmıştır. 7 ve 9 kenarlı düzgün çokgenlerin yaklaşık çizimlerine dair yeni bir geometrik yöntem ortaya koymuştur. Çizim geometrisine ait çalışmalarına örnek olarak aşağıdakiler verilebilir:

• Pergelle dairenin içine pergelin açıklığını bozmadan kare çizmek.
• Verilen bir doğru parçasını, pergel yardımıyla eşit parçalara bölmek.
• Verilen bir kare içine eşkenar bir üçgen çizmek.

Geometri öğretiminde ve öğrenimindeki aksaklıkları ve bazı kelimelerden kaynaklı anlam zorluklarını gören Atatürk, 1936-1937 kış aylarında yol gösterici olarak 44 sayfalık bir geometri kitabı yazmıştır. Kitap 1937 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazar adı konmadan yayımlanmış, 1971 yılında da ikinci baskısı Türk Dil Kurumu tarafından çıkarılmıştır. Kitapta kullanılan ve günümüzde kullanılmaya devam edilen pek çok terim, Atatürk tarafından türetilmiştir. Aşağıdaki tabloda bazı eski terimlere karşılık olarak kullanılan yeni terimler verilmiştir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!