Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Pasifik Sayfa 168-169-170-171-172-173-174 Cevapları

[giris]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Pasifik Yayınları Sayfa 168-169-170-171-172-173-174 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

34. Bir bilet kuyruğunda Sinem baştan 37, sondan ise 19. kişidir. Bu bilet kuyruğunda toplam kaç kişi vardır?

A) 54
B) 55
C) 56
D) 57
E) 58

  • Cevap: B

35. Bir restorantta müşteriler masalara beşerli oturunca 4 müşteri ayakta kalıyorken dörderli oturduklarında ise 10 müşteri ayakta kalıyor. Buna göre restorantta kaç müşteri vardır?

A) 24
B) 28
C) 34
D) 36
E) 40

  • Cevap: C

36. Bir davette 40 erkek, 8 bayan vardır. Davete kaç evli çift katılırsa erkek sayısı bayan sayısının 3 katı olur?

A) 2
B) 4
C) 6
D) 8
E) 10

  • Cevap: D

37. Ahmet, borcunun 5/12 sini ödemiştir. Ahmet 12 TL daha ödeseydi borcunun geriye 1/3ü kalmış olacaktı. Buna göre Ahmet’in borcu kaç TL dir?

A) 12
B) 18
C) 24
D) 36
E) 48

  • Cevap: E

38. Bir miktar kartonun önce 2/5 i, sonra kalan kısmın 1/3 ü kesiliyor. Geriye 14 m2 lik karton kaldığına göre başlangıçtaki karton kaç m2 dir?

A) 5
B) 7
C) 14
D) 28
E) 35

  • Cevap: E

39. Bir annenin yaşı, üçer yıl arayla doğan üç çocuğunun yaşları toplamına eşittir. Anne ile çocuklarının yaşları toplamı 78 olduğuna göre ortanca çocuğun yaşı kaçtır?

A) 7
B) 10
C) 13
D) 16
E) 19

  • Cevap: C

40. İçinde bir miktar su bulunan deponun ağırlığı 54 kg dır. Deponun içindeki suyun % 30 u boşaltıldığında deponun ağırlığı 42 kg gelmektedir. Buna göre boş deponun ağırlığı kaç kg dır?

A) 10
B) 11
C) 12
D) 13
E) 14

  • Cevap: E

41. Bir satıcı bir malı % 20 kârla satmaktadır. Daha sonra aynı malı satış fiyatı üzerinden % 10 indirim yaparak 270 TL ye satmaya başlıyor. Buna göre bu malın satıcıya maliyeti kaç TL dir?

A) 210
B) 220
C) 230
D) 240
E) 250

  • Cevap: E
[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf]

42. % 40 alkol olan 30 litrelik alkol – su karışımının yarısı, % 60 alkol olan 90 litrelik alkol – su karışımının 2/3 ü alınarak bir kapta karıştırılıyor. Yeni oluşan karışımın alkol oranı yüzde kaçtır?

A) 49
B) 56
C) 63
D) 70
E) 75

  • Cevap: B

43. Bir işi Musa 15 günde, Fatih 12 günde, Şakir ise 20 günde tek başlarına bitirebilmektedirler. Üçü birlikte işe başlayıp 2 gün çalıştıktan sonra Fatih işi bırakıyor. Daha sonra Musa ve Şakir beraber 3 gün daha çalıştıktan sonra da Musa işi bırakıyor. Buna göre kalan işi Şakir tek başına kaç günde bitirebilir?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5

  • Cevap: E

44. A kenti ile B kenti arası 220 km dir. A kentinden B kentine doğru hareket eden bir araç belirli bir hızla 3 saat gittikten sonra, saatteki hızını 10 km artırarak kalan yolu 2 saatte tamamlayıp B kentine varmıştır.
Buna göre aracın ilk hızı saatte kaç km’dir?

A) 30
B) 40
C) 50
D) 60
E) 70

  • Cevap: B

45. Hızları dakikada 24 m/dk. ve 8 m/dk. olan iki atlet, şekildeki pistte A noktasından aynı anda ters yönde hareket ettikten 12 dakika sonra karşılaşıyor. Hızlı olan atlet, karşılaşmalarından kaç dakika sonra A noktasına ulaşır?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 6
E) 8

  • Cevap: C

46. 400 metre uzunluğundaki bir tren 500 metre uzunluğundaki bir tüneli 45 sn. de geçiyorsa trenin saatteki hızı kaç km/sa. tir?

A) 36
B) 48
C) 64
D) 72
E) 90

  • Cevap: D

47. A ve B şehirleri arasında belirtilen hızlarla ve zıt yönde hareket eden iki araç 4 saat sonra karşılaşıyor. Buna göre A şehrinden kalkan araç, karşılaştıkları noktaya kadar kaç km yol almıştır?

A) 100
B) 150
C) 200
D) 250
E) 300

  • Cevap: C

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Pasifik Yayınları Sayfa 168-169-170-171-172-173-174 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap