Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Sayfa 199-200-201-202 Cevapları

[giris]7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayınları Sayfa 199-200-201-202 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Berkay Yayıncılık[/syf]

1. [LN, yandaki KLM’nın açıortayıdır. m(MLN) = 2x-25° ve m(KLN) = x + 35° olduğuna göre x kaç derecedir?

A) 10°
B) 45°
C)55°
D)60°

  • Cevap: D

2. Yandaki şekilde a // b ve c, a ile b’yi kesen bir doğrudur. m(ÂBC) = 2y-40°, m(üİE) = x + 15°, m(EBİH) = y + 10° ve m(KEH) = 3z’dir. Buna göre x, y ve z açı ölçüleri kaç derecedir?

  • Cevap:

x = 45°
y = 50°
z = 40°

3. Yandaki şekilde m, n ve z doğruları verilmiştir. m(KLN) = 78°, m(TMU) = 93° olduğuna göre m ile n doğrularının birbirine paralel olup olmadığını belirleyiniz.

  • Cevap: m ile n doğruları paralel değildir.

4. Bir açının ölçüsü ile ters açısının ölçüsü toplamı 130°dir. Buna göre açının bütünlerinin ölçüsü, açının ölçüsünden kaç derece fazladır?

A) 40
B) 45
C) 50
D) 55

  • Cevap: C
[syf]7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları Berkay Yayıncılık[/syf]

5. Yandaki çokgen, bir düzgün sekizgendir. Şekilde verilenlere göre x açı ölçüsü kaç derecedir?

  • Cevap: 175°

6. Bir düzgün yedigenin iç açılarının ölçüleri toplamı kaç derecedir?

  • Cevap: 900°

7. Bir düzgün otuzgenin dış açılarının ölçüleri toplamı kaç derecedir?

  • Cevap: 360°

8. Yandaki ABCDE beşgeninde 109°, m(AED) = 125°, m EDF = 90°, m(BCD) = 108° ise m(ABC) = x kaç derecedir?

A) 100°
B)106°
C)108°
D)110°

  • Cevap: C

9. Bir dörtgen ve yedigen çiziniz. Çizdiğiniz çokgenlerin köşegenlerini belirtiniz.

  • Cevap:

10. Yandaki ABCD dikdörtgeninde [AC] köşegen, m(DAC) = x + 10° ve m (BCA) = 2x – 40° ise x kaç derecedir?

  • Cevap: 50°

11. Yandaki ABCK yamuğunda m(KAB) = y-10°, m(ABC) = 61°, m(BCK) = x + 10° ve m(AKC) = 123°dir. Buna göre x + y toplamı kaç derecedir?

A)120
B)140
C) 69
D) 176

  • Cevap: D
[syf]7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Berkay Yayıncılık[/syf]

12. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başındaki kutucuğa “D”, yanlış olanların başındaki kutucuğa “Y” yazınız.

  • Cevap:

a. Yamuğun paralel kenarları yoktur. (Y)
b. Eşkenar dörtgenin köşegenleri birbirine diktir. (D)
c. Paralelkenarın iç açılarının ölçüleri her zaman 90°dir. (Y)
ç. Dikdörtgenin köşegenleri her zaman birbirine diktir. (Y)
d. Karenin tüm kenar uzunlukları eşittir. (D)
e. Karenin bir köşegeni, kareyi iki eş parçaya ayırır. (D)

13. Yandaki ABCD eşkenar dörtgeninde IABl = 25 cm, IAKl = 20 cm, IBKl = 15 cm ise |BH| kaç cm’dir?

  • Cevap: 24

14. Yandaki PRST dik yamuğunda ITSI= 6 cm ve IPRI = 18 cm’dir. Yamuğun alanı 60 cm ise çevre uzunluğu kaç cm’dir?

  • Cevap: 42

15. Yanda, Esra Hanım’ın bahçesinin planı kareli kâğıt üzerine çizilmiştir. Verilenlere göre bahçede çim ekili alan kaç m’dir?

  • Cevap: 64

16. Yandaki O merkezli çemberde m(AOB) = 60°, İACBİ = 88cm ise çemberin yarıçap uzunluğu kaç cm’dir (p’yi 3 alınız.)?

  • Cevap: 88 cm
[syf]7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Berkay Yayıncılık[/syf]

17. Aşağıdaki çemberlerde verilenlere göre x açı ölçülerini bulunuz.

  • Cevap:

a. 90°
b. 100°
c. 110°
ç. 292°

18. Bir dairenin alanı 75 cm2′dir. Dairenin yarıçap uzunluğu 2 katına çıkarılırsa alanı kaç cm2′olur?

  • Cevap: 300

19. Yandaki O merkezli dairede, m (AOB) =120 ve mavi daire diliminin alanı 15 cmise dairenin alanı kaç cm2′dir (p’yi 3 alınız.)?

A) 20
B) 30
C) 45
D) 50

  • Cevap: C

20. Yandaki tabloda, bazı dairelerin yarıçap uzunlukları (cm) veya alanı (cm2) verilmiştir. Buna göre tablodaki renkli bölgelere uygun sayıları yazınız (p’yi 3 alınız.).

  • Cevap:

21. Yandaki M merkezli dairede, MK =8 cm ve mor daire diliminin alanı 80 cm2 ise m (TKM) kaç derecedir (p’yi 3 alınız.)?

  • Cevap: 150°

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 199-200-201-202 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap