Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 152 Cevabı

7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 152 Cevabı

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

SORULAR

11. Bir sayıyı 0,88 ile çarpmak bu sayıyı yüzde kaç azaltmaktır?

A) 15

B) 12

C) 9

D) 7

  • Doğru cevap: B

**********

12. Bir mal, %20 zararla satılırken satış fiyatı 3200 TL arttırılınca %20 kârla satılmış oluyor. Buna göre, malın alış fiyatı kaç TL’dir?

A) 6400

B) 7200

C) 8000

D) 9000

  • Doğru cevap: C

**********

13. %30 kârla 1300 TL’ye satılan dizüstü bilgisayarın maliyeti kaç TL’dir?

A) 700

B) 1000

C) 1170

D) 1690

  • Doğru cevap: B

**********

14. Fiyatı 90 TL olan gömlek 54 TL’ye satılırsa yapılan indirim yüzde kaç olur?

A) 40

B) 45

C) 48

D) 54

  • Doğru cevap: A

**********

15. %20 zararla satılan bir tişörtün satış fiyatına yüzde kaç zam yapılırsa ilk alış fiyatından %20 kâr edilir?

A) 20

B) 32

C) 40

D) 50

  • Doğru cevap: D

**********

16. Maliyeti 22 TL olan bir pantolon, 33 TL’ye satılırsa, bu satıştan % kaç kâr edilir?

A) 12

B) 22

C) 33

D) 50

  • Doğru cevap: D

**********

17. Bir miktar para yıllık %40 faiz oranı üzerinden 1 yıllığına bankaya yatırılmıştır. Yıl sonunda 240 TL faiz alındığına göre yatırılan para kaç TL’dir?

A) 360

B) 480

C) 600

D) 720

  • Doğru cevap: C

**********

18. Bir miktar para yıllık %20 faiz oranı ile 2 yıllığına bankaya yatırılmıştır. Yatırılan para bankadan 2 yıl sonunda 2800 TL olarak çekildiğine göre yatırılan para kaç TL’dir?

A) 1400

B) 1800

C) 2000

D) 2200

  • Doğru cevap: C

**********

19. Bankaya yatırılan bir miktar para, 8 ay sonunda beşte biri kadar faiz getiriyor. Buna göre bankanın uyguladığı yıllık faiz oranı yüzde kaçtır?

A) 30

B) 24

C) 20

D) 18

  • Doğru cevap: A

**********

20. Gerçekte 12 km olan bir uzunluk 4000 1 oranında küçültülerek çizilen plan üzerinde kaç cm’dir?

A) 250

B) 300

C) 350

D) 400

  • Doğru cevap: B

**********


CEVAPLAR

7-sinif-ada-yayincilik-ortaokul-matematik-ders-kitabi-sayfa-152

Matematik Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap