Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 151 Cevabı

7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 151 Cevabı

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

SORULAR

1. Aşağıdaki orantılarda bilinmeyenlerin değerlerini altta verilen doğru cevapları ile eşleştiriniz.

a. 5 x 4 8 =

b. x 3 15 12 =

c. x 42 30 7 =

ç. x 18 6 27 = I. x = 5 II. x = 10 III. x = 4 IV. x 5 12 =

  • Doğru cevap: a.II – b.IV – c.I – ç.III

**********

2. (x + 2) ile (y – 1) doğru orantılıdır. x = 6 iken y = 3 ise x = 10 iken y’nin değeri kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

  • Doğru cevap: B

**********

3. Bir ağaç dikildiğinde boyu 40 cm’dir. Bu ağacın boyu her yıl 6 cm uzamaktadır. Buna göre ağacın 11 yıl sonunda boyu kaç cm’dir?

A) 84

B) 98

C) 102

D) 106

  • Doğru cevap: D

**********

4. Bir fabrikada 15 günde aynı marka aynı model 4 araba üretilebiliyorsa 60 araba üretimi için kaç gün geçmesi gerekir?

A) 210

B) 225

C) 240

D) 255

  • Doğru cevap: B

**********

5. Eşit miktarda su akıtan musluklardan 3 tanesi aynı anda açıldığında bir küvet 21 dakikada dolmaktadır. Musluklardan biri aynı küveti tek başına kaç dakikada doldurur?

A) 7

B) 21

C) 24

D) 63

  • Doğru cevap: D

**********

6. A, B ve C maddelerinden oluşan 1360 gramlık karışımda maddelerin birbirlerine oranları A ve C B B 4 3 5 2 = = olarak veriliyor. Buna göre karışımda A maddesi kaç gramdır?

A) 360

B) 320

C) 240

D) 180

  • Doğru cevap: B

**********

7. İki kardeşin yaşları oranı 5 2 ’tir. Kardeşlerin yaşları toplamı 35 olduğuna göre küçük kardeş kaç yaşındadır?

A) 10

B) 12

C) 15

D) 20

  • Doğru cevap: A

**********

8. Bir halıyı aynı güçteki 8 işçi 7 günde dokuduğuna göre aynı güçteki 7 işçi aynı halıyı kaç günde dokur?

A) 7

B) 8

C) 9

D) 10

  • Doğru cevap: B

**********

9. 700 TL’ye alınan bir mal %25 zararla kaç TL’ye satılır?

A) 625

B) 600

C) 525

D) 425

  • Doğru cevap: C

**********

10. %20 kârla satılırken satış fiyatı üzerinden %20 indirim yapılan bir kitabın satışından yüzde kaç zarar edilir?

A) 4

B) 8

C) 10

D) 12

  • Doğru cevap: A

**********


CEVAPLAR

7-sinif-ada-yayincilik-ortaokul-matematik-ders-kitabi-sayfa-151

Matematik Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap