Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 96-97 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 96-97 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

1. Aşağıdaki tabloda Meltem’in bir haftada kaç saat uyuduğu gösterilmiştir.

Buna göre Meltem’in,

a. Bir haftada toplam kaç saat uyuduğunu tahmin ediniz, tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.

  • Cevap: 60 1/6 saat

b. Salı günü cuma gününden kaç saat fazla uyuduğunu bulunuz.

  • Cevap: 1 7/12 saat

c. Hafta içi, hafta sonundan kaç saat fazla uyuduğunu bulunuz.

  • Cevap: 17 1/2 saat

2. Kilogram fiyatı 1 1/5 lira olan patatesten 3 kilogram, kilogram fiyatı 3 1/2 lira olan domatesten 5 1/5 kilogram alan bir kişinin kaç lira ödeyeceğini bulunuz.

  • Cevap: 21 4/5 lira

3. Efe 75 lirasının 1/5’i ile meyve 2/3’si ile et almıştır. Efe’nin kaç lirası kaldığını bulunuz.

  • Cevap: 10 lira

4. Derya metre fiyatı 7 1/2 lira olan kumaştan 9 metre satın almıştır. Aldığı kumaşı 2 1/4 metrelik eşit uzunlukta parçalara bölmüş ve etek dikmiştir. Buna göre Derya’nın,

  • Cevap:

a. Kumaş için kaç lira ödediğini bulunuz.

  • Cevap: 67 1/2 lira

b. Kaç tane etek diktiğini bulunuz.

  • Cevap: 4

5. Duygu ilk gün ödevinin 1/5’i yapmıştır. Ödevinin kalan kısmını da her gün eşit miktarda yaparak 5 günde bitirmiştir. Buna göre Duygu’nun 6. gün ödevinin kaçta kaçını yaptığını bulunuz.

  • Cevap: 4/25

6. Bir okuldaki öğrencilerin 5/9’i kızdır. Bu okuldaki erkek öğrencilerin sayısı 280 olduğuna göre kız öğrencilerin sayısını bulunuz.

  • Cevap: 350
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

7. Her gün eşit miktarda iş yapan bir işçi bir işin 3/10’ünü Bu işçi 8 gün daha çalışırsa işin yarısını bitirmiş olacağına göre bu işçinin işin tamamını kaç günde bitireceğini bulunuz.

  • Cevap: 40

8. 60 litre kolonya 3/4 litrelik şişelere dolduruluyor. Şişeler tamamen doldurulmuş ve tanesi 9 1/2 liradan satılmıştır. Satıştan kaç lira gelir elde edildiğini bulunuz.

  • Cevap: 760 lira

9. Seda 180 lirasının önce 1/3’ini sonra kalan parasının 5/6’ini harcamıştır. Seda’nın kaç lirası kaldığını bulunuz.

  • Cevap: 20 lira

10. Esma kitabının birinci gün 3/8′ ünü ikinci gün 2/5’sini okumuştur. Geriye okumadığı 72 sayfası kaldığına göre Esma’nın kitabının kaç sayfa olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 320

11. Boşken 200 gram gelen bir şişe 2/5’si dolu iken 328 gram gelmektedir. Buna göre şişenin tamamen dolu olduğunda kaç gram geleceğini bulunuz.

  • Cevap: 520 gram

12. Fatih bir pizzanın 1/4’ini yemiştir. Pizzanın kalan kısmını 3 arkadaşıyla eşit şekilde paylaşarak bir parça daha yiyen Fatih’in pizzanın kaçta kaçını yediğini bulunuz.

  • Cevap: 7/16

13. Öykü tanesi 4 1/4 lira olan çiçeklerden birkaç tane alarak satıcıya 30 lira vermiştir. Öykü’nün alacağı para üstünün en az kaç lira olacağını bulunuz.

  • Cevap: 1/4 lira

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 96-97 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap