Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 239-240-241 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 239-240-241 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Plan Yapalım
Kare prizma şeklindeki havuzun hacmini bulalım, -1 ’ini hesapladıktan sonra gereken su miktarını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

44,5 litre zeytinyağı 10 tane 3 litrelik, 5 tane 200 santilitrelik ve kalanı da 250 mililitrelik şişelere dolduruluyor. Şişeler tamamen doldurulduğuna göre 250 mililitrelik kaç tane şişe kullanıldığını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

SIRA SİZDE

1. Günde 200 mililitrelik bardakla 8 dolu bardak su içen bir kişinin 10 günde kaç litre su içmiş olacağını bulunuz.

  • Cevap: 16 L

2. 25 santilitre, 350 mililitre ve 0,2 litrelik üç bardak, süt ile tamamen dolduruluyor. 1 litrelik sütten bu bardakları doldurduktan sonra kaç mililitre kaldığını bulunuz.

  • Cevap: 200 mL

3. 33 litrelik kolonyanın tamamı 60 santilitrelik şişelere dolduruluyor. Bu iş için en az kaç şişe kullanılacağını bulunuz.

  • Cevap: 55

4. Bir ayrıtının uzunluğu 15 santimetre olan küp şeklindeki kabın içerisine 4000 mililitre su boşaltıldığında kaç litre suyun taşacağını bulunuz.

  • Cevap: 0,625 L

5. 200 mililitrelik su şişelerinden 900 tanesindeki su, ayrıtlarının uzunlukları 60 santimetre, 60 santimetre ve 80 santimetre olan kare prizma şeklindeki kaba boşaltılıyor. Kabın boş kısmının hacminin kaç litre olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 108 L

6. 750 mililitrelik 24 tane şampuanın bulunduğu bir koli için 216 lira ödenmiştir. Buna göre şampuanın 1 litresinin kaç lira olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 12 lira

7. Taban ayrıtlarının uzunluğu 25 metre ve 2 metre, yüksekliği 3 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki tamamı dolu bir havuzdan 50 000 litre su boşaltıldığında havuzda kalan suyun yüksekliğinin kaç metre olacağını bulunuz.

  • Cevap: 2 m

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 239-240-241 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap