Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Problem Kuralım
Siz de 3 m, 6 m, 1,5 m ve 3 m3 verilerini kullanarak bir problem kurunuz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Suyun hacmi, taban alanı ve yüksekliğin çarpımına eşit olduğundan hacmi taban alanına böldüğümüzde yüksekliği buluruz.
Yükseklik = 96 m3 ÷ 60 m2 = 1,6 m = 160 cm’dir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

8,1 santimetre ve 19 santimetredir. Posta kutuları için kaç santimetreküplük yer ayrılması gerektiğini tahmin edelim.
Tahminimizi gerçek sonuçla karşılaştıralım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

543,735 dm3 -f 32,25 dm2 = 16,86 dm Prizmanın yüksekliğinin gerçek değeri 16,86 dm’dir.
Tahminimiz yüksekliğin gerçek değerine yakındır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

1. adım: Dinamik geometri programında açılan ekranda “Grafik” kısmını kapatalım.
2. adım: Görünüm menüsünden “3D Grafik” kısmına tıklayalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

3. adım: Açılan ekranda farenin sağ tuşuna basarak “Eksenler” kısmına tıklayalım eksenleri kaldıralım, “Grid” kısmına tıklayarak kareli görünüm elde edelim.

4. adım: “Çokgen” kısmına tıklayarak şekildeki gibi bir dikdörtgen oluşturalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

5. adım: “Prizma veya Silindire Dönüştür” kısmına tıkladıktan sonra farenin sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz yükseklikte bir dikdörtgenler prizması oluşturalım.

6. adım: Oluşturduğumuz dikdörtgenler prizmasının yaklaşık olarak ölçüleri ekranın sol kısmındaki “Cebir Penceresi” bölümünde yer almaktadır. Bu bölümün en altındaki bilgi ise prizmanın hacmidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

SIRA SİZDE

1. Ayrıtlarının uzunlukları 3 metre, 8 metre ve 2 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun 2/3 ’si su ile doludur. Havuzda kaç metreküp su olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 32 m3

2. Kare prizma şeklindeki bir peynir tenekesinin taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 20 santimetre ve hacmi 15 200 santimetreküptür. Bu peynir tenekesinin yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 38 cm

3. Ayrıtlarının uzunlukları 9 santimetre, 18 santimetre, 12 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya ayrıtlarının uzunlukları 1 santimetre, 1,5 santimetre ve 2 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kesme şekerlerden kaç tane sığacağını bulunuz.

  • Cevap: 648

4. Şekildeki dikdörtgenler prizmasından bir ayrıtının uzunluğu 7 desimetre olan iki tane küp çıkarıldığında kalan parçanın hacminin kaç desimetreküp olacağını bulunuz.

  • Cevap: 11 314 dm3

5. Hacmi 444,03 metreküp olan bir dikdörtgenler prizmasının yüksekliği 12,3 metredir. Bu prizmanın taban alanının kaç metrekare olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.

  • Cevap: 36,1 m2

6. Bir depoya ayrıtlarının uzunlukları 20,2 santimetre, 33,9 santimetre ve 39 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulardan en fazla 60 tane konulabiliyor. Bu deponun hacminin kaç santimetreküp olabileceğini tahmin ediniz.

  • Cevap:

7. Ayrıtlarının uzunlukları 10,1 metre, 2,8 metre ve 3,3 metre olan bir havuzun 5’si su doludur. Bu havuzun boş kısmını doldurmak için yaklaşık kaç metreküp su gerektiğini bulunuz.

  • Cevap:

8. Yandaki 6 eş küpten oluşturulmuş yapının hacminin kaç desimetreküp olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.

  • Cevap: 4088,832 dm3

9. Bir dinamik geometri programı kullanarak bir dikdörtgenler prizması oluşturunuz. Oluşturduğunuz prizmanın hacmini belirleyiniz.

  • Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap