Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 199-200-201-202 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 199-200-201-202 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Yandaki noktalı kâğıtta verilen plana göre soruları cevaplayalım.
a. Bahçe ve oyun parkının alanı kaç ardır?
b. Apartmanın alanı kaç dekardır?
c. Boş alanı kenar uzunluğu 50 santimetre olan kare şeklindeki taşlarla kaplayabilmek için kaç taşa ihtiyaç vardır?

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Bahçenin alanı = 40 m • 50 m = 2000 m2
Gül ve menekşe dikilecek alan = 576 m2 + 384 m2 = 960 m2
Papatya dikilecek alan = 2000 m2 – 960 m2 = 1040 m2 dir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

SIRA SİZDE

1. Dikdörtgen şeklindeki yanda verilen bahçenin içerisine paralelkenar şeklinde bir kum havuzu yapılacak ve kalan kısımlar çimlendirilecektir. Çimlendirilecek alanın kaç metrekare olduğunu bulunuz. Bulduğunuz alanı santimetrekare ve milimetrekare birimlerine çeviriniz.

  • Cevap: 204 m2 = 2 040 000 cm2 = 204 000 000 mm2

2. Dikdörtgen şeklindeki yanda verilen bahçenin çevresi 220 metredir. Bahçenin üçgen şeklindeki kısmına domates kalan kısmına da patlıcan ekilecektir. Patlıcan ekilecek kısmın alanının kaç metrekare olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 2. 1800 m2

3. Yandaki şekil dikdörtgen, paralelkenar ve dik üçgenden oluşmuştur. Tüm şeklin alanı 105 cm2, |DK| = 4 cm, |DM| = 6 cm ve |MC| = 7 cm olduğuna göre |BC|’nun kaç santimetre olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 5 cm

4. Yandaki kareli kâğıtta verilen tüm şeklin alanının kaç santimetrekare olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 75 cm2

5. Yanda dikdörtgen şeklinde olan bir tarlanın dikdörtgen, kare, paralelkenar ve üçgen şeklindeki ekim yapılan bölümleri gösterilmiştir. Verilen uzunluklara göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a. Pirinç ve yulaf ekili bölümlerin alanı kaç hektardır?

  • Cevap: Pirinç: 0,01 ha Yulaf: 0,012 ha

b. Buğday ekili alan kaç dönümdür?

  • Cevap: 0,35 dönüm

c. Arpa ekili alan, buğday ekili alandan kaç ar fazladır?

  • Cevap: 2,1 a

ç. Tarlanın ekim yapılmayan kısmının alanı kaç metrekaredir?

  • Cevap: 520 m2
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

6. Yanda verilen dikdörtgen şeklindeki duvarın dikdörtgen şeklinde olan camları ve kapı dışında kalan kısmı boyanacaktır. Boyama için metrekare başına 8 lira ödeneceğine göre toplam kaç lira ödeneceğini bulunuz.

  • Cevap: 330 lira

7. Yanda verilen bahçede ağaçlandırma yapılacak alanlar yeşil ile gösterilmiştir. Verilen uzunluklara göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a. Ağaçlandırma yapılacak alan kaç ardır?

  • Cevap: 7,3 a

b. Ağaçlandırma yapılacak alanın dışında kalan alan kaç santimetrekaredir?

  • Cevap: 7 700 000 cm2

8. Yandaki şekilde “Tehlikeli Viraj Yön Levhası”nın ölçüleri verilmiştir. Dikdörtgen şeklindeki levhanın kırmızı renkli kısmı aynı ölçülere sahip 6 tane paralelkenardan oluşmaktadır. Buna göre beyaz renkli kısmın alanının kaç santimetrekare olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 5400 cm2

9. Yandaki ABCD karesinde K noktası [AB] kenarının orta noktasıdır. KBC üçgeninin alanı 16 santimetrekare olduğuna göre ABCD karesinin alanının kaç santimetrekare olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 64 cm2

10. Yanda verilen dikdörtgen şeklindeki çerçevenin içine kenar uzunlukları 24 santimetre ve 32 santimetre olan dikdörtgen şeklinde bir resim yerleştirilmiştir. Resmin altında, üstünde ve yanlarında üçer santimetre boşluk bırakılmıştır. Buna göre çerçevenin alanının kaç santimetrekare olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 1140 cm2

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 199-200-201-202 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap