Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 186-187-188-189-190-191 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 186-187-188-189-190-191 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Otopark

Başta büyük şehirler olmak üzere pek çok şehirde artan taşıt sayısı ile birlikte park sorunu yaşanmaktadır. Bu sorun nedeniyle sürücüler zamanlarının önemli bir kısmını taşıtlarını bırakacakları yerleri arayarak geçirirler. Yaşanan bu sorunun çözümünde otoparklar önem taşıyan tesislerdir.

Yaşanan park sorunu sizce nasıl çözülebilir?

  • Cevap:

Verilen otopark fotoğrafını inceleyiniz. Araçlar için ayrılan alanlar hangi geometrik şekle benzemektedir?

  • Cevap:

Fotoğraftaki her bir araç için ayrılan alan nasıl hesaplanabilir?

  • Cevap:

Sizce otopark alanı en çok sayıda aracın sığacağı şekilde nasıl düzenlenebilir?

  • Cevap:

BUNU DENEYELİM

Araç ve Gereçler: 1 santimetre aralıklı kareli kâğıt, cetvel, kalem, makas.

Kareli kâğıdınıza A paralelkenarını çiziniz.
Paralelkenarı kareli kâğıttan kesiniz. Ardından kesikli çizgi boyunca tekrar kesiniz. O Elde ettiğiniz iki parçayı dikdörtgen oluşturacak şekilde bir araya getiriniz.
Oluşan dikdörtgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Aynı işlemleri B ve C paralelkenarları için tekrarlayınız.
Dikdörtgenin alanı ile paralelkenarın alanı hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Paralelkenarın alanının hesaplanmasıyla ilgili nasıl bir yol önerirsiniz?

  • Cevap:
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Paralelkenarın kenarlarının birinden karşısındaki kenara ya da karşı kenarın uzantısına çizilen dik doğru parçasına o kenara ait “yükseklik” denir. Yükseklik “h” harfiyle gösterilir. Yüksekliğin çizildiği kenara ise “taban” denir.

Yandaki noktalı kâğıtta verilen KLMN paralelkenarının LM kenarına ait birkaç tane yüksekliğini çizelim.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Aşağıdaki paralelkenarların alanlarını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Bir tahta plakanın paralelkenar şeklindeki üst yüzünün çevresinin uzunluğu 220 metre, kısa kenarının uzunluğu 48 metredir. Bu plakanın üst yüzünün uzun kenarına ait yüksekliği 40 metre olduğuna göre plakanın üst yüzünün alanını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ 

Paralelkenarın alanının hesaplanmasına neden ihtiyaç duyulmuştur?

  • Cevap:

SIRA SİZDE

1. Noktalı kâğıtta verilen paralelkenarların iki kenarına ait birer yükseklik çiziniz.

  • Cevap:

[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

2. Aşağıdaki paralelkenarların alanlarını bulunuz.

  • Cevap:

a. 128 cm2
b. 261 cm2
c. 616 cm2
ç. 38,5 cm2

3. Bir paralelkenarın taban uzunluğu ve bu tabana ait yüksekliği 3 katına çıkarıldığında alanının kaç katına çıkacağını bulunuz.

  • Cevap: 9 katına çıkar.

4. Alanı 323 santimetrekare olan bir paralelkenarın yüksekliği 17 santimetre olduğuna göre bu yüksekliğin ait olduğu taban uzunluğunu bulunuz.

  • Cevap: 19 cm

5. Yandaki kareli kâğıtta verilen paralelkenarların alanlarını bulunuz.

  • Cevap: 16 br2 ve 42 br2

6. Yandaki kutunun paralelkenar şeklindeki üst yüzü kâğıtla kaplanacaktır. Bu iş için 425 santimetrekare kâğıt gerekmektedir. Kullanılacak tek parça kâğıdın yüksekliği 17 santimetre olduğuna göre kâğıdın taban uzunluğunu bulunuz.

  • Cevap: 25 cm

7. Aşağıdaki paralelkenarların alanları altlarında verilmiştir. Hatalı olan varsa düzeltiniz.

  • Cevap:

a. A(ABCD) = 28 cm2
b. A(IJKL) = 504 cm2
c. A(MNOP) = 144 cm2

8. Aynı alana sahip iki paralelkenarın taban uzunluklarının ve yüksekliklerinin de aynı olmak zorunda olup olmadığını açıklayınız.

  • Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 186-187-188-189-190-191 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap