Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 179-180-181-182-183-184-185 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 179-180-181-182-183-184-185 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Trafik İşaretleri

Trafik işaretleri; trafiği düzenleme amacı ile kullanılan işaret levhaları, ışıklı ve sesli işaretler, yer işaretlemeleri ile trafik zabıtası veya diğer yetkililerin trafiği yönetmek için yaptıkları hareketlerdir. Trafik işaret levhaları, yolu kullananlara yol ve çevresinin genel karakteristikleri hakkında gerekli görülen uyarı ve önerilerin yazı ve semboller hâlinde mesajlarla aktarılmasını sağlar. Nizami bir şekilde kullanıldıkları takdirde, trafik işaret levhaları kara yolu güvenliğine büyük ölçüde katkıda bulunur. Tehlike uyarı işaretleri, genel olarak beyaz zemin rengi üzerinde kırmızı bir çerçeve ve siyah sembollerden oluşan üçgen levhalardır.

Verilen üçgen levhaları inceleyiniz, sizce bu işaretler ne anlama gelmektedir?

  • Cevap:

Bu işaret levhalarının oluşturulabilmesi için gerekli malzemelerin miktarı nasıl belirlenebilir?

  • Cevap:

BUNU DENEYELİM

Araç ve Gereçler: 1 santimetre aralıklı kareli kâğıt, cetvel, kalem, makas.

Yandaki dikdörtgeni kareli kâğıdınıza çiziniz ve alanını hesaplayınız.
Dikdörtgeni kareli kâğıttan kesiniz. Ardından kesikli çizgiler boyunca tekrar kesiniz.
Elde ettiğiniz üçgenlerden büyük olanın alanını kareleri sayarak hesaplayınız.
Dikdörtgenin alanı ile üçgenin alanı arasındaki ilişki hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Üçgenin alanının hesaplanmasıyla ilgili nasıl bir yol önerirsiniz?

  • Cevap:
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Köşesi dik olan gönye yardımıyla yükseklikleri aşağıdaki gibi çizebiliriz.

Geniş açılı üçgenlerde yüksekliklerden iki tanesi üçgenin dışındadır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

2 numaralı parçanın alanı için 1 ve 2 numaralı parçalardan oluşan dikdörtgenin alanının yarısını hesaplayalım.

3 numaralı parçanın alanı için 3 ve 4 numaralı parçalardan oluşan dikdörtgenin alanının yarısını hesaplayalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Aşağıdaki üçgenlerin alanlarını bulalım.

Alanı 51 santimetrekare olan bir üçgenin tabanının uzunluğu 17 santimetre olduğuna göre bu tabana ait yüksekliğin kaç santimetre olduğunu bulalım. Taban uzunluğu ve yüksekliğin çarpımının yarısı 51 cm2 olduğuna göre tamamı 51 cm2 • 2 = 102 cm2 dir. Yani taban uzunluğu ve yüksekliğin çarpımı 102 cm2 dir. Tabanın uzunluğu 17 cm olduğuna göre yükseklik 102 cm2 → 17 cm = 6 cm’dir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Elinizde herhangi bir ölçme aracı olmadan bir üçgenin alanını hesaplayabilir misiniz?

  • Cevap:

SIRA SİZDE

1. Kareli kağıtta verilen üçgenlerin bütün kenarlarına ait yükseklikleri çiziniz.

  • Cevap:

[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

2. Aşağıdaki üçgenlerin alanlarını bulunuz.

  • Cevap:

a. 10 cm2 
b. 8 cm2 
c. 72 cm2 
ç. 210 cm2 
d. 21,6 cm2 
e. 32,5 cm2 

3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

  • Cevap:

(Y) Dik üçgenlerde iki tane yükseklik vardır.
(Y) Dar açılı üçgenlerde yükseklikler üçgenin dışında olabilir.
(D) Geniş açılı üçgenlerde yüksekliklerden iki tanesi üçgenin dışındadır.
(Y) Üçgenin bir kenarının herhangi bir yerinden çizilen dik doğru parçası yüksekliktir.
(Y) Bir üçgenin taban uzunluğu her zaman yükseklikten fazladır.
(D) Üçgenin alanı hesaplanırken taban uzunluğu 2’ye bölündükten sonra yükseklik ile çarpılabilir.

4. Aşağıdaki noktalı kâğıtta verilen üçgenlerin alanlarını bulunuz.

  • Cevap:

A(MLT) T = 12,5 cm2
A(KNS) T = 28 cm2
A(DEF) T = 7,5 cm2

5. Bir üçgenin taban uzunluğu ve bu tabana ait yükseklik 2 katına çıkarıldığında alanının kaç katına çıkacağını bulunuz.

  • Cevap: 4 katına çıkar.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

6. Alanı 75 santimetrekare olan bir üçgenin yüksekliği 15 santimetre olduğuna göre bu yüksekliğin ait olduğu taban uzunluğunu bulunuz.

  • Cevap: 10 cm

7. Alanı 120 santimetrekare olan bir üçgenin tabanının uzunluğu 30 santimetre olduğuna göre bu tabana ait yüksekliği bulunuz.

  • Cevap: 8 cm

8. Bir kenarının uzunluğu 24 santimetre ve bu kenarına ait yüksekliği 12 santimetre olan üçgenin 18 santimetre uzunluğundaki kenarına ait yüksekliğini bulunuz.

  • Cevap: 16 cm

9. Aşağıdaki üçgenlerin alanları altlarında verilmiştir. Hatalı olan varsa düzeltiniz.

  • Cevap:

a. A(ABC) T = 28 cm2
b. A(KLM) T = 84 cm2
c. A(PRS) T = 54 cm2
ç. A(DEF) T = 20 cm2
d. A(VYZ) T = 6 cm2
e. A(STU) T = 48 cm2

10. Tabanı dik üçgen şeklinde olan havuzun tabanının alanı 270 metrekaredir. Bu havuzun tabanının dik kenarlarından birinin uzunluğu 18 metre olduğuna göre tabanın diğer dik kenarının uzunluğunu bulunuz.

  • Cevap: 30 m

11. Yanda verilen dikdörtgen şeklindeki bahçenin çevre uzunluğu 160 metredir. Bahçenin biber ekilecek üçgen şeklindeki kısmının alanını bulunuz.

  • Cevap: 600 m2

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 179-180-181-182-183-184-185 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap