Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 126-127-128-129-130-131 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 126-127-128-129-130-131 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Kontrast Değeri

Televizyon veya bilgisayar monitörü satın alırken göz önünde bulundurulması gereken özelliklerden biri kontrast değeridir. Bu değer bir görüntü kaynağının gösterebileceği en parlak bölüm ve en karanlık bölüm arasındaki farkı açıklayan bir değerdir. Örneğin 700 : 1 kontrast değeri görüntüdeki beyaz bölgelerin, siyah bölgelerden 700 kat daha aydınlık olduğunu gösterir. 800 : 1 gibi bir kontrast degeri 150 : 1 gibi bir kontrast değerinden daha iyi bir görüntü sunar.

Çevrenizde 800 : 1 gibi gösterilen ifadelerle karşılaştınız mı?

  • Cevap:

Sizce 800 : 1 gösteriminin okunuşu nasıldır? Bu gösterimi farklı bir şekilde yazacak olsaydınız nasıl yazardınız?

  • Cevap:

BUNU DENEYELİM

Araç ve Gereçler: A4 kâğıdı, kırmızı kalem, kâğıt bardak, kalem, makas.

A4 kâğıdından eşit büyüklükte 12 küçük kâğıt kesiniz. Bu kâğıtların bir yüzünü kırmızıya boyayınız.
Boyadığınız kâğıtları bardağa koyarak bardağı çalkalayınız ve kâğıtları masanızın üstüne dökünüz.
Üst yüzü kırmızı ve beyaz renkli olan kâğıtların sayısını belirleyiniz.
Kırmızı ve beyaz renkli kâğıtların sayılarını kaç farklı şekilde karşılaştırabilirsiniz? Bulduğunuz bütün yolları yazınız.
Kırmızı ve beyaz renkli kâğıtların sayılarını toplam kâğıt sayısıyla karşılaştırınız.
Karşılaştırmalarınızı bir sembolle gösterecek olsaydınız nasıl bir sembol kullanırdınız?

  • Cevap:
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Mustafa’nın 5 kırmızı, 8 siyah, 4 yeşil renkli olmak üzere toplam 17 oyuncak arabası vardır. Buna göre soruları cevaplayalım.
a. Kırmızı renkli araba sayısının siyah renkli araba sayısına oranı,
b. Yeşil renkli araba sayısının siyah renkli araba sayısına oranı,
c. Kırmızı renkli araba sayısının yeşil renkli araba sayısına oranı, 5 : 4’tür. ç. Siyah renkli araba sayısının tüm arabaların sayısına oranı, 8 : 17’dir.
d. Tüm arabaların sayısının kırmızı renkli araba sayısına oranı, 17/5’tir.
e. Yeşil renkli araba sayısının tüm arabaların sayısına oranı, 4/17’dir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Bir okuldaki erkek öğretmenlerin sayısının kadın öğretmenlerin sayısına oranı 5 ’tir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayalım.
a. Erkek öğretmenlerin sayısının tüm öğretmenlerin sayısına oranı nedir?
b. Kadın öğretmenlerin sayısının tüm öğretmenlerin sayısına oranı nedir?

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Aynı birimle ifade edilebilen iki çokluğun oranında birim söz konusu değildir. Bu tür oranlara “birimsiz oran” denir.

Murat’ın kütlesi 75 kilogram, boyunun uzunluğu ise 180 santimetredir. Murat’ın boyunun uzunluğunun kütlesine oranını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

2 saatte 180 kilometre giden bir otomobilin aldığı yolun geçen süreye oranını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

1. Bir vazoda 12 tane gül, 8 tane karanfil, 7 tane papatya vardır. Bu vazoda başka çiçek olmadığına göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

a. Gül sayısının vazodaki çiçek sayısına oranı nedir? (12/17)
b. Vazodaki çiçek sayısının papatya sayısına oranı nedir? (27/7)
c. Papatya sayısının gül sayısına oranı nedir? (7/12)
ç. Karanfil sayısının papatya sayısına oranı nedir? (8/7)

2. Yandaki noktalı kâğıt sarı, kırmızı, pembe ve mor renge boyanmıştır. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

a. Kırmızı renkli alanın sarı renkli alana oranı nedir? (10/20)
b. Mor renkli alanın pembe renkli alana oranı nedir? (4/2)
c. Toplam alanın kırmızı renkli alana oranı nedir? (36/10)

3. Defne bir yarışmada Nihan’ın 2 katı, Esra da Defne’nin 3 katı puan almıştır. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

a. Nihan’ın puanının Defne’nin puanına oranı nedir? (1/2)
b. Esra’nın puanının Nihan’ın puanına oranı nedir? (6/1)

4. Bir torbada sadece limonlu ve portakallı şekerler vardır. Limonlu şekerlerin sayısının portakallı şekerlerin sayısına oranı 5/6’tir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

a. Portakallı şekerlerin sayısının tüm şekerlerin sayısına oranı nedir? (6/11)
b. Tüm şekerlerin sayısının limonlu şekerlerin sayısına oranı nedir? (11/5)

5. Emre’nin mavi ve beyaz renkli misketleri vardır. Mavi renkli misket sayısının tüm misketlerinin sayısına oranı 3/10’tür. Emre’nin beyaz renkli misket sayısının mavi renkli misket sayısına oranını bulunuz.

  • Cevap: 7/3

6. Bir koşucu 10 saniyede 100 metre koşmuştur. Bu sporcunun koştuğu mesafenin süreye oranını metre/saniye cinsinden bulunuz.

  • Cevap: 10 m/sn

7. Bir bisikletli 5 saatte 135 kilometre yol gitmiştir. Bu bisikletlinin aldığı yolun geçen süreye oranını metre/saniye cinsinden bulunuz.

  • Cevap: 15/2 m/sn

8. Aşağıdaki oranlardan birimli ve birimsiz olanları belirleyiniz ve altlarına yazınız.

  • Cevap: a. Birimli b. Birimli c. Birimsiz ç. Birimli d. Birimsiz

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 126-127-128-129-130-131 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap