Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 102-110 Cevapları

[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 102-110 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Sırıkla Atlama

Atletizmin bir dalı olan sırıkla atlama, yatay bir çıtanın üstünden bir sırık yardımıyla atlamaya dayanan bir spordur. Atletler yaklaşık 5 metre uzunluğunda, 2 kilogram ağırlığında cam elyaflı fiberglas sırık kullanırlar. Sırıkla atlamalarda atletler her yükseklik için üç atlama hakkı kullanırlar. Bir atlet art arda üç başarısız atlayış yaparsa elenir. Atlet isterse bir ya da iki başarısız atlayıştan sonra kalan atlayış hakkını daha yüksek bir çıtada deneyebilir.

Olimpiyat Oyunları’nda sırıkla atlamada dünya rekoru kadınlarda 2008 yılında 5,05 metre ile Elena Isinbaeva (Elena İşinbaeva) tarafından kırılmıştır.

Sizce bu rekor farklı şekillerde ifade edilebilir mi?

  • Cevap: Bu rekor yuvarlama yapılarak 5 metre olarak ifade edilebilir.

Kadınlar sırıkla atlama dünya rekorunun değeri yaklaşık kaç metredir? Yaklaşık değeri ifade ederken neye göre karar verdiniz?

  • Cevap: Kadınların sırıkla atlama dünya rekoru yaklaşık beş metredir. Yaklaşık değer ifade ederken ana sayıyı baz alıyorum.

BUNU DENEYELİM

7/10, 23/100, 751/1000, 2345/1000 kesirlerini ondalık gösterimlerini yapınız.

  • Cevap:

7/10 ⇒ 0,7
23/100 ⇒ 0,23
751/1000 ⇒ 0,751
2345/1000 ⇒ 2,345

Hesap makinesini kullanarak kesirlerin payını paydasına bölünüz.

  • Cevap:

7/10 ⇒ 0,7
23/100 ⇒ 0,23
751/1000 ⇒ 0,751
2345/1000 ⇒ 2,345

Kesirlerin ondalık gösterimlerinin yazılması ile hesap makinesinde yaptığınız işlem arasında bir ilişki var mıdır?

  • Cevap: Her iki şekilde yaptığımız işlemlerde sonuçlar aynı çıkıyor.

Hesap makinesini kullanarak 1/2, 3/4, 7/5, 13/8, 2/3, 5/6, 13/9, 9/11 kesirlerinin payını paydasına bölünüz.

  • Cevap:

1/2 ⇒ 0,5
3/4 ⇒ 0,75
7/5 ⇒ 1,4
13/8 ⇒ 1,625
2/3 ⇒ 0,6
5/6 ⇒ 0,8
13/9 ⇒ 1,4
9/11 ⇒ 0,8

Elde ettiğiniz sonuçlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları belirleyiniz.

  • Cevap:

1/2 ve 3/4 rakamları arasında %25’lik bir fark var benzer olarak 2/3 ve 5/6 ödülü arasında da %25 fark bulunmaktadır.

  • Cevap:

7/5 ve 13/9 kesirlerinin çözümleri de aynıdır.

Bulduğunuz sonuçlarda tekrar eden sayılar var mıdır? Varsa tekrar eden sayıları belirtiniz.

  • Cevap:

5/6 ile 9/11 rakamları tekrar etmiştir.

Elde ettiğiniz ondalık gösterimlerden ondalık kısmı en çok üç basamaklı olan birini seçiniz ve seçtiğiniz ondalık gösterimdeki rakamların basamak değerlerini belirleyiniz.

  • Cevap:

13/8 ⇒ 1,625
⇒ 1,625

6 ⇒ Onda Birler
2 ⇒ Yüzde Birler
5 ⇒ Binde birler

Belirlediğiniz basamak değerlerini toplayınız. Toplama işleminin sonucu ve seçtiğiniz ondalık gösterim hakkında ne söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: 5000 + 200 + 60 = 5260
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki kesirlerin ondalık gösterimlerini bulunuz.

  • Cevap:

a. 9/5 = 1,8
b. 21/4 = 5,25
c. 37/8 = 4,625
ç. 3/25 = 0,12
d. 19/20 = 0,95

2. Aşağıdaki kesirlerin devirli ondalık gösterimlerini bulunuz.

  • Cevap:

a. 3/2 = 0,6
b. 7/9 = 0,7
c. 18/11 = 1,63
ç. 91/33 = 2,75
d. 42/9 = 4,6

3. 105 litre zeytinyağı 28 tane şişeye eşit olarak paylaştırılmıştır. Her bir şişeye kaç litre zeytinyağı doldurulduğunu bulunuz. Bulduğunuz değeri ondalık gösterim olarak ifade ediniz.

  • Cevap: 3, 75 litre

4. Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları çözümleyiniz.

  • Cevap:

a. 6,27 = 6 . 1 +2 . 0, 1 + 7 . 0,01
b. 81,543 = 8 . 10 + 1.1 + 5.0,1 + 4.0,01 + 3.0,001
c. 109,68 = 1.100 + 9.1 + 6.0,1 + 8.0,01
ç. 845,026 = 8.100 + 4.10 + 5.1 + 2.0,01 + 6.0,001
d. 240,705 = 2.100 + 4.10 + 7.0,1 + 5.0,001

5. Aşağıda çözümlenmiş hâli verilen sayıların ondalık gösterimlerini yazınız.

  • Cevap:

a. 5 x 1 + 8 x 0,1 + 2 x 0,01 + 3 x 0,001 = 5,823
b. 7 x 10 + 3 x 1 + 9 x 0,1 + 6 x 0,01 = 73,96
c. 6 x 10 + 1 x 1/10 + 3 x 1/100 + 7 x 1/1000 = 60,137
ç. 3 x 100 + 4 x 1 + 5 x 1/100 = 304,05
d. 4 x 100 + 8 x 10 + 6 x 0,1 + 9 x 0,001 = 480,609

6. Aşağıdaki çözümlemelerde boş bırakılan yerlere uygun sayıları yazınız.

  • Cevap:

a. 27,45 = □ x 10 + 7 x □ + 4 x 0,1 + 5 x □ = 2.10 + 7.1 + 4.0,1 + 5 . 0,01
b. 4□ 1,286 = □ . 100 + 3 x 10 + 1 x □ + 2 x □ + □ x 0,01 + □ x 0,001 = 4.100 + 3.10 + 1.1+2.0,1 + 8.0,01 + 6.0,001
c. □, 304 = 6 x □ + □ x 0,1 + □ x 0,001 = 6.1 + 3.0,1 + 4.0,001

7. Aşağıdaki ondalık gösterimleri verilen sayıları onda birler basamağına yuvarlayınız.

  • Cevap:

a. 6,89 = 6,9
b. 2,745 = 2,7
c. 13,35 = 13,4
ç. 241,456 = 241,5
d. 386,97 = 387

8. Aşağıdaki ondalık gösterimleri verilen sayıları birler basamağına yuvarlayınız.

  • Cevap:

a. 7,25 = 7
b. 45,387 = 45
c. 194,685 = 195
ç. 257,51 = 258
d. 519,803 = 520

9. Aşağıdaki ondalık gösterimleri verilen sayıları yüzde birler basamağına yuvarlayınız.

  • Cevap:

a. 1,432 = 1,43
b. 25,684 = 25,68
c. 79,294 = 79,29
ç. 675,827 = 675,83
d. 926,195 = 926,20

10. 3,75 kilogram patates, 0,89 kilogram maydanoz ve 4,12 kilogram soğan alan bir kişinin kaç kilogramlık alışveriş yaptığını yuvarlama yaparak yaklaşık olarak bulunuz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 102-110 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap