Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 268-269 Cevapları

[giris]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 268-269 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

1. Yandaki şekil, iki tane dik dairesel koninin tabanlarının birleştirilmesiyle elde edilmiştir. Koninin taban yarıçapının uzunluğu 2J2.br ve tabanlarının birleşmesiyle oluşan cismin hacmi 64 r br3 ise P ve T noktaları arasındaki uzaklık kaç br dir?

A) 30
B) 28
C) 26
D) 24
E) 21

  • Cevap: D

2. Taban yarıçapın uzunluğu 10 cm uzunluğunda, yüksekliği 24 cm olan dik dairesel koni şeklindeki bir kap tepe noktası aşağıda olmak üzere dik bir şekilde tutuluyor. Bu koni saniyede 2r cm3 su akıtan bir muslukla doldurulmak isteniyor. Dik dairesel koni şeklindeki kap kaç saniyede dolar?

A) 450
B) 400
C) 360
D) 300
E) 240

  • Cevap: B

3. 1. şekildeki dik dairesel koninin yan yüzünün açınımı 2. şekilde gösterilmiştir. |OC| dik dairesel silindirin yüksekliği, |BC| = 9br, |OB| = 3br olduğuna göre a kaç derecedir?

A) 90°
B) 95°
C)100°
D)110°
E) 120°

  • Cevap: E

4. Yarıçapının uzunluğu 3√2.br, hacmi 36r br3 olan dik dairesel koninin ana doğrusunun uzunluğu kaç br dir?

A) 5 2
B) 43
C ) 36
D) 4
E) 23

  • Cevap: C

5. ABC dik üçgeni d doğrusu etrafında 360° döndürülüyor. Oluşan cismin hacmi kaç br3 tür?

A) 12 π
B) 20 π
C) 24 π
D) 36 π
E) 40 π

  • Cevap: D
[syf]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 269 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

6. Yarıçapının uzunluğu 8 br olan bir kürenin yüzey alanı kaç br2 dir?

A) 128 π
B) 200 π
C) 240 π
D) 252 π
E) 256 π

  • Cevap: E

7. Hacmi 2304r br3 olan kürenin yarıçapının uzunluğu kaç br dir?

A) 12
B) 14
C) 15
D) 18
E) 21

  • Cevap: A

8. Yüzey alanı 176 r br2 olan kürenin içine yerleştirilebilen en büyük hacimli küpün cisim köşegen uzunluğu kaç br dir?

A) √6
B) √11
C) 2√11
D) 4√11
E) 11

  • Cevap: D

9. Şekildeki P merkezli çeyrek dairenin BP doğrusu etrafında 360° döndürülmesi ile oluşan şeklin tüm yüzey alanı kaç cm2 dir?

A) 72 π
B) 84 π
C) 108 π
D)120 π
E)124 π

  • Cevap: C

10. Asfaltlama çalışması yapan bir kişi, yarıçapının uzunluğu 0,5 m ve yüksekliği (uzunluğu) 2 m olan dik dairesel silindir şeklindeki bir silindir kullanıyor. Silindir 5 tur attığında kaç m2 lik asfalt düzlenmiş olur?

A) 4 π
B) 6 π
C) 8 π
D) 9 π
E) 10 π

  • Cevap: E

11. Kağan, doğum günü partisinde kullanmak üzere dik dairesel koni şeklinde karton şapkalardan yapmak istiyor. Bu şapkaların çapının uzunluğunun 24 cm ve yüksekliğinin 16 cm olmasını istiyor. Buna göre her bir şapka için en az kaç cm2 karton kullanmalıdır?

A) 120 π
B) 180 π
C) 240 π
D)256 π
E) 280 π

  • Cevap: C

12. Yukarıda şekildeki gibi dik dairesel silindir bir kutu içerisine yarıçapının uzunluğu 2 cm olan, eş küreler biçiminde 4 top yerleştirilmiştir. Toplar silindirin yan yüzeyine ve tabanına teğet olduğuna göre silindir ile küreler arasında kalan hacim kaç cm3 tür?

A) 64π/3
B) 32π
C) 64π/5
D) 16π
E) 8π/3

  • Cevap: A

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 268-269 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap