Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 266-267 Cevapları

[giris]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 266-267 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

UYGULAYALIM

1. Taban yarıçapının uzunluğu 4 br, yüksekliği 7 br olan dik dairesel silindirin yanal alanı kaç br2dir?

  • Cevap: 56π

2. Yanal alanı 12r br2 ve yüksekliği 4 br olan dik dairesel silindirin hacmini bulunuz.

  • Cevap: 9π br3

3. Yüksekliği, taban yarıçapının uzunluğunun 3 katı olan dik dairesel silindirin hacmi 24 r br3 ise taban alanlarının toplamını bulunuz.

  • Cevap: 8π br2

4. Bir ayrıtı 8 br olan küpün içine yereştirilebilecek en büyük hacimli dik dairesel silindirin hacmi kaç br3 tür?

  • Cevap: 128π

5. Yandaki şekilde | DC | = 5 br, | CB | = 2 br ve | EF | = 3 br dir. ABCD dikdörtgeni [PR] etrafında 360° döndürülüyor. Oluşan cismin yanal alanını ve hacmini bulunuz.

  • Cevap: (A:80π br2, V:80r br3)

6. Ahmet ve babası birlikte evin duvarlarını yarıçapının uzunluğu 4 cm ve yüksekliği 12 cm olan dik dairesel silindir şeklindeki boya rulosu ile boyuyorlar. Rulo boyaya her batırıldığında 3 tam tur atacak kadar alanı boyadığına göre bir kez batırıldığında kaç cm2 lik alanı boyar?

  • Cevap: 288π

7. Taban yarıçapının uzunluğu 8 br, yanal alanı 80r br2 olan dik dairesel koninin cisim yüksekliğini bulunuz.

  • Cevap: 6 br

8. Şekildeki P merkezli daire diliminde |AB| = 12 br, m(APB) = 60° olarak veriliyor. Bu daire dilimi kıvrılarak dik dairesel koni oluşturulursa oluşan cismin yüksekliği kaç br olur?

  • Cevap: 2 √35
[syf]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

9. Yandaki dik dairesel konide |AB| = 2br, |BO| = 4br dir.1 . şekildeki dik dairesel koni ters çevrilerek 2. şekildeki konuma getirilirse bu koninin içindeki suyun yüksekliği kaç br olur?

  • Cevap: 23 √26 br

10. Yarıçapının uzunluğu 9 br olan kürenin yüzey alanını ve hacmini bulunuz.

  • Cevap: (A:324π br2, V:972r br3)

11. Çapının uzunluğu 6/3br uzunluğunda olan kürenin içine çizilebilecek en büyük hacimli küpün hacmini bulunuz.

  • Cevap: 216 br3

12. Yarıçapının uzunluğu 2/3cm olan bir küre yontularak elde edilebilecek en büyük hacimli küp oluşturuluyor. Oluşturulan küpün hacmi kaç cm3 tür?

  • Cevap: 64

13. Hacmi 64 cm3 olan küp şeklindeki tahta bir blok yontularak küre biçiminde bir top yapılmak isteniyor. Topun yüzeyi en çok kaç r cm2 olur?

  • Cevap: 16π

14. Yandaki şekilde görüldüğü gibi bir dik dairesel koni, O merkezli bir küre içine yerleştiriliyor. Kürenin yarıçapının uzunluğu 5 br, koninin taban yarıçapının uzunluğu 4 br ise koninin hacmini bulunuz. (r = 3,14 alınız.)

  • Cevap: 128√3π br3

15. Yandaki şekilde M ve N merkezli yarım küreler çizilmiştir. Yarım küreler birbirine M, A ve B noktalarında teğettir. Kürelerin hacimlerinin oranını bulunuz.

  • Cevap: 2 √2

16. Yandaki şekilde yarıçapının uzunluğu 5 cm olan yarım daire AB doğrusu etrafında 180° döndürülüyor. Oluşan cismin yüzey alanını bulunuz.

  • Cevap: 75π cm2

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 266-267 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap