“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 192
Gerçek kısımları aynı, sanal kısımları birbirinin zıt işaretlisi olan karmaşık sayılara birbirinin eşleniği denir. a + b i ve a – b i karmaşık sayılarından biri, diğerinin eşleniğidir.
z karmaşık sayısının eşleniği z ile gösterilir.
Aşağıdaki karmaşık sayıların eşleniklerini bulalım.
a. 2 – 3 i’nin eşleniği 2 + 3 i’dir.
b. i + 1 = 1 + i’nin eşleniği 1 – i’dir.
c. 5 i = 0 + 5 i’nin eşleniği 0 – 5 i = – 5 i’dir.
ç. 4 = 4 + 0 i’nin eşleniği 4 – 0 i = 4’tür.
İkinci dereceden bir bilinmeyenli, gerçek katsayılı bir denklemin sanal kökleri birbirinin eşleniğidir.
Aşağıdaki ikinci dereceden denklemleri iki kare farkından faydalanarak çözelim.
18. yüzyılda matematikçiler, karmaşık sayılar gibi yeni sayı türleri ile ilgileniyorlardı, ancak bu sayılarla uğraşmanın özel merak olabileceğini düşünüyorlardı ta ki matematikçi, gökbilimci ve fizikçi olan Gauss, çalışmalarında karmaşık sayılara geniş yer verene kadar.
Yüzyıllarca matematikçiler, bir açıyı pergel ve cetvelle üç eş parçaya ayırmanın metodunu araştırmışlardır. Gauss, karmaşık sayıları kullanarak böyle bir metodun bulunmasının imkânsız olduğunu göstermiştir. Gauss, karmaşık sayılarla yaptığı çalışmalar ile matematikçileri bu sayıların kullanışlı ve gerekli olduğuna ikna etmiştir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 192 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap