Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 294-295-296-297-298-299-300-301 Cevapları

[giris]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 294-295-296-297-298-299-300-301 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 294 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 295 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 296 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 297 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 298 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 299 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 300 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

26) Tabanı ABCDEF düzgün altıgeni olan dik prizmanın taban çevresinin uzunluğu 24 br ve yüksekliğinin uzunluğu 12 br ise prizmanın hacmi kaç br3 tür?

A) 260√3
B) 268√3
C) 278√3
D) 280√3
E) 288√3

  • Cevap: E

27) Yukarıda açınımı verilen üçgen dik prizmanın hacmi kaç br3 tür?

A) 62
B) 68
C) 70
D) 72
E) 80

  • Cevap: D

28) Hacimleri toplamı 468 br3 olan iki küp üst üste konuyor. Toplam yükseklik 12 br oluyor. Küçük küpün hacmi kaç br3 tür?

A) 8
B) 27
C) 64
D) 125
E) 216

  • Cevap: D

29) Bir dikdörtgenler prizmasının ayrıtlarının uzunlukları a br, b br ve c br dir. ab + ac + bc = 56 br, a + b + c = 16 br ise dikdörtgenler prizmasının cisim köşegeninin uzunluğu kaç birimdir?

A) 10
B) 12
C) 14
D) 16
E) 18

  • Cevap: B
[syf]10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 301 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi[/syf]

30) Farklı üç yüzünün alanları 30 br2, 35 br2, 42 br2 olan bir dikdörtgenler prizmasının hacmi kaç br3 tür?

A) 170
B) 210
C) 336
D) 504
E) 720

  • Cevap: B

31) Bir dikdörtgenler prizmasının alanı 225 br2 ve cismin köşegeninin uzunluğu 20 br olduğuna göre prizmanın üç ayrıtının uzunlukları toplamı kaç birimdir?

A) 15
B) 18
C) 20
D) 22
E) 25

  • Cevap: E

32) Bir dikdörtgenler prizmasının boyutları 3, 5, 7 sayıları ile orantılıdır. Dikdörtgenler prizmasının hacmi 2835 br3 ise alanı kaç br2 dir?

A) 1260
B) 1268
C) 1270
D) 1274
E) 1278

  • Cevap: E

33) Bir dikdörtgenler prizmasının ayrıtların uzunlukları a br, b br ve c br dir. Ayrıtları arasında a/b = 2/5, b/c = 10/3 oranı vardır. Prizmanın hacmi 960 br3 ise prizmanın alanı kaç br2 dir?

A) 164
B) 274
C) 324
D) 328
E) 656

  • Cevap: E

34) Tabanının bir kenar uzunluğu 12 br ve yüksekliğinin uzunluğu 8√3 br olan düzgün altıgen dik pramidin yanal alanı kaç br2 dir?

A) 360√3
B) 365√3
C) 370√3
D) 375 √3
E) 380√3

  • Cevap: A

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 294-295-296-297-298-299-300-301 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Matematik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap